Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hinta

Hinta

Hinta A kisbabák, kisgyermekek hintáztatása nem új találmány, hiszen már az ókorban használtak ringó vagy lengő bölcsőket, amelyek ugyanazt a hatást érték el a gyermeknél. De pontosan miért is jó a babahinta a gyermeknek? 

Összefoglalva: a babahinta megnyugtatja a gyermeket, illetve segít neki különböző agyi funkciók fejlesztésében, például az egyensúlyérzék javításában, illetve később hatással lesz a kreativitásra vagy a tanulásra is.

A babahinta imitálja az anyaméhet

A hintázás során a gyermek hasonló ringató érzéseket, impulzusokat kap, mint amilyeneket az anyaméhben kapott. Így a hintázás során megnyugszik. Ha jobban belegondolunk – felnőttként is sokan szeretünk hintázni és ugyanazt az érzést váltja ki bennünk: megnyugszunk, felszabadultnak érezzük magunkat. A gyerekek sokszor hintázás közben kicsit megnyugodnak és sokszor percekig csak elmélyülten néznek maguk elé.

A babahinta, mint fejlesztő eszköz
A babahinta használata segít az egyensúlyérzék kifejlesztésében és a precízebb izommozgások kialakításában is. Ezen felül a babahinta fejleszti, erősíti az izmokat és segít az egyes testrészek irányítását megtanulni a gyereknek. Fontos szerepe van a központi idegrendszer érési folyamataiban, ezek közül a térérzékelés kifejlesztésében. Azok a gyerekek, akik sokat hintáznak általában kreatívabbak, illetve az írás-olvasás megtanulása is könnyebb lesz számukra.

forrás: babafalva.hu

Keresés