Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Légzésfigyelő - bébiőr

Légzésfigyelő - bébiőr Szintén megosztó téma, de egy biztos: a bölcsőhalál (SIDS) gondolata még ma is aggodalmat vált ki sokunkban. A baba légvételét alvás közben is nyomon követheted a légzésfigyelő használatával. Ezeket a pici egyéves koráig érdemes használni.

 

Kétféle légzésfigyelő közül választhatsz:

Az érzékelőtáblás készülék használatához vízszintes, kemény felületre (kiságy, bölcső, járóka) van szükség. Az érzékelőtáblá(ka)t (típustól függően 1 vagy 2 lehet) az ágyrács és a matrac közé kell helyezni.
Ez a fajta légzésfigyelő alvás közben nagyon megbízhatóan nyomon követi a kicsi légzését, figyeli a légzésszámot. Légvételnél a mellkas szabályos időközönkénti (periodikus) mozgást végez, amelynek következtében a test tömege kicsit elmozdul, az érzékelőtáblás légzésfigyelő ezt a mozgást érzékeli.

A bébiegység vezetékes kapcsolatban van az érzékelőtáblával, és éles hanggal és fénnyel riaszt, ha légzéskimaradást érzékel.

Létezik olyan légzésfigyelő, amely már lelassult légzés esetén is riaszt.

Választhatsz olyan légzésfigyelőt is, amelyik egyben bébiőrző is, ezeknél a modelleknél van még egy plusz szülői egység, ami a bébiegység mellett megadott hatótávolságon belül légzéskimaradás esetén hanggal és fényjelzéssel is riaszt, illetve ezek a típusok csak bébiőrzőként is használhatók: a bébiegység a kicsi mellett van, a szülői egység pedig a szülőnél. Van LCD-kijelzős, bébiőrzővel kombinált légzésfigyelő is, így a babát éjszaka is figyelni tudod, mert a készülék infrafénnyel világítja meg a sötét szobát. Ennél a típusnál a kommunikáció kétirányú, pár nyugtató szóval vissza lehet jelezni a kicsinek, ha szükséges.

mobil légzésfigyelő egy egységből áll, amit a kicsi pelenkájára kell csíptetni.
Előnye, hogy könnyű, kicsi és hordozható, elemmel működik, így szinte bárhol, akár álló babakocsiban, vagy utazóágyban is használhatod. Ez a fajta légzésfigyelő a baba hasának mozgását figyeli, beleértve a lélegzetvételhez szükséges mozdulatokat (hasi mozgás). Egyes mobil légzésfigyelőknél, ha a mozgás túlságosan lelassul vagy túl lapossá válik (15 másodperc elteltével), a készülék gyengéd rezgéssel lélegzetvételre ösztönzi a babát. Ha a mozgás nem tér vissza, hangos riasztással figyelmezteti a legközelebbi felügyelő személyt a veszélyre.

Akkor is használható, ha a baba hason alszik, ugyanis a készülék olyan kicsi, és puha, nem töri a baba hasát.

forrás: brendon.hu

Keresés