Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
8.490 Ft
Menny.:db


Liliputi báránybőr puhatalpú kiscipő.  A Liliputi cipő a legjobb, amit gyermekének adhat, hogy támogassa talpának egészséges fejlődését


Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Várható szállítás: 2023. október 05.
Szállítási díj: 1.190 Ft
Gyors szállítás
Problémamegoldás

Liliputi Puhatalpú Cipő - Tavasz Virág

Méretek
8.490 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Hogyan válasszuk ki az első pár cipőt?

A gyermek első lépései felejthetetlen és felemelő pillanat minden szülő számára. Ezek az első apró mozdulatok bizonytalanok, de bátrak, sok időbe telik, mire a kicsi tökéletesre hozza őket. Kiemelkedően fontos, hogy milyen cipőben indulnak felfedezni a világot, hiszen ebben a cipőben fejleszthetik egyensúlyérzéküket és megfelelő testtartásukat, ami elengedhetetlen.

Egy jó pár cipő fejleszti, segíti a babák lábfejét, és ezen keresztül az egészséges testtartáshoz is hozzájárul.

A helytelen cipőválasztás ezeket hátráltathatja, akár a lábfejet is deformálhatja. A babák „nulla mérföldes” lábát puha zsírpárnák borítják, ezért szinte egyáltalán nincs lábfejük. Talpizmaik és szalagjaik edzésének, mozgatásának megkerülhetetlen szerepe van a lábfejük fejlesztésében. A talpizmok és a boka körüli izmok fejlődésének legintenzívebb időszaka a kisgyermekkor, amikor a gyerekek megtanulnak járni. Ezért elengedhetetlen számukra, hogy minél többet mezítláb, vagy a mezítlábas élmény előnyeit biztosító puha talpú cipőben járjanak.

A Liliputi puhatalpú cipőkben a gyerekek magabiztosabban járnak, mint merev talpú cipőben. Könnyen lábujjhegyre tudnak emelkedni, lábujjaikkal megfoghatják a talajt, így gyorsabban megtanulnak egyensúlyozni. A láb hátsó izmai csak lábujjhegyen végeznek munkát, a gyerekek merev talpú cipőben sem tudják megdolgoztatni őket. A babák talpa porcból épül fel, a csontosodás csak 2-3 éves korban ér véget, míg a lábfejek egészen 10-12 éves korukig fejlődnek. Megtalálni a számukra megfelelő cipőt, amelyben fejlődni tudnak. egészségesen és megfelelően, már az első kisgyermekévek után is fontos. A Liliputi cipő a legjobb, amit gyermekének adhat, hogy támogassa talpának egészséges fejlődését, de nem helyettesíti teljesen a gumitalpú cipőt. Javasoljuk a gumitalpú cipő viselését is, nedves és karcos felületekre, valamint a puha bőrt károsító tevékenységekhez.

Milyen legyen egy jó és egészséges babacipő?

 • segíti a boka körüli izmok és a talpizmok fejlődését
 • puha/rugalmas talppal segíti az egyensúlyérzék fejlesztését
 • hagyja, hogy a gyermek talpa fedezze fel az egyenetlen terep kihívásait
 • megfelelő, ütésálló berendezéssel kell rendelkeznie, viselője életkorának megfelelően
 • megfelelően tágas lábujjvédőkkel, amelyek lehetővé teszik a lábujjak kényelmes szétterülését
 • légáteresztő anyagból készültek
 • nem túl nagyok vagy kicsik a viselőjének

A Liliputi cipő minőségi napa bőrből készült. A bőr nem káros, nem mérgező, ezért nem kell aggódnia, ha gyermeke a szájába veszi kedvenc cipőjét. A természetes bőr alapú lábbeli légáteresztő, így a gyermek lába kevésbé, vagy egyáltalán nem izzad.

A puha talpú babacipő talpa háromrétegű, 3 mm-es rugalmas szálas középtalp biztosítja a hőszigetelést és az ízületek ütéseinek enyhítését kemény talajon való futásnál. A talpbetét légáteresztő vegán bőrből, vagy bizonyos esetekben puha marhabőrből készült.

A cipők kétféle külső talppal készülnek!

A klasszikus puha talpú cipő bababarát napa bőrből készült.

A csúszásmentes, hatszögletű mintázatú külső talphoz légáteresztő vegán bőr párosul.

Mindkét típus beltéren és - száraz időben - kültéren is használható.

Mindkét modell egyformán puha, és jó alternatívát kínál a mezítláb járáshoz. Biztosítják a szalagok és a talpizmok fejlődését, valamint szabad mozgást biztosítanak a gyermek lábának.

A különbség a kopás- és csúszásállóságukban, a gondozásukban és az árban rejlik.

A bőr talpakat óvni kell a nedvességtől, és könnyű csiszolópapírral enyhén átdörzsölni, így megőrzik pelyhességüket, tapadóképességüket. A bőr kopásállósága alacsonyabb, mint a mancs talpé.

Ha azt tervezi, hogy beltéri cipőként és/vagy száraz időjárású kültéri cipőként használja (többnyire természetes talajon), akkor bármelyiket választhatja. Ha inkább kültéri környezetben, esetleg nedves felületen vagy aszfalton szeretné használni őket, esetleg csúszós a padlója otthon, válassza a mancsmodelleket.

A Liliputi cipő nem vízálló. Esős, párás időben váltson át gumitalpú cipőre.

Ha Liliputi cipője vízzel érintkezik, egyszerűen hagyja szobahőmérsékleten megszáradni, ne tegye radiátorra, és ne használjon hajszárítót.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretet?

A gyerekek lába nagyon gyorsan nő kisgyermekkorban. Egy éven belül 2-3 méretet is megnőhetnek. A Liliputi cipők nagyobb méretválasztékot ölelnek fel, mint a normál cipők, ezért hosszabb ideig használhatók.

Vásárlás előtt feltétlenül mérje meg gyermeke lábát. Ha ezt megtette, nem lesz probléma a megfelelő méret megtalálása!

Ötlet a a megfelelő méret kiválasztásához:

 • Álljon fel a gyerek egy papírlapra, és készítsen kerek rajzot mindkét lábáról.
 • Mérje meg a távolságot mindkét láb két legtávolabbi pontja között.
 • Ha a két láb nem egyforma hosszú, válassza ki a méretet a nagyobb alapján.
 • Tekintse meg a mérettáblázatot, és válasszon egy kicsivel, (5 mm-rel, de legfeljebb 10 mm-rel) nagyobb méretet, mint amit mért. Ha a gyermek lába pontosan akkora, mint a cipő, akkor a puha bőr belülről folyamatos dörzsölésnek van kitéve, így könnyebben lekophat, lyukat kap a lábujjvédő.

A Liliputi® cipők kizárólag minősített, bababarát anyagokból készülnek (nincs semmilyen mérgező vegyszerrel kezelve). Mindegyiket az Európai Unióban gyártották. A bőrök természetes festékekkel vannak színezve, amelyek nem tartalmaznak nehézfém összetevőket, ezért kivételes esetekben, mint például páratartalom, izzadt láb, enyhén elszíneződhetnek.

A cipők újrahasznosított papírdobozokban érkeznek, gyártási és beszerzési folyamatok során kiemelt figyelem hárul a fenntarthatóságra.Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére